Huis kopen: 5 tips om uw droomhuis te vinden

U wilt een huis kopen. Wat zijn uw woonwensen? Bezit u een huis dat nog moet worden verkocht? Wat zijn uw financiële mogelijkheden? Allemaal vragen die op u afkomen bij een huis kopen. Vindt uw droomhuis met 5 tips van Oolders Omaco. 

1. Stel uw woonwensen vast 
Maak duidelijk naar welk huis u op zoek bent en wat voor eisen u stelt aan de nieuwe woning. Maak een heldere lijst van wensen waar het huis aan moet voldoen. Wij raden u altijd aan eens een kijkje te nemen in de verschillende gemeenten en wijken die u bevallen. Daardoor krijgt u inzicht in de buurt en faciliteiten, zoals scholen en winkels. 

2. Uw financiële mogelijkheden in kaart brengen
Laat vooraf berekenen wat u maximaal kunt lenen, maar bepaal ook aan welke maximale maandlasten wilt betalen. Houdt dan niet alleen rekening met het maandelijkse hypotheekbedrag, maar ook met andere lasten als verzekeringen, gas/water/elektriciteit, onderhoud en gemeentelijke belastingen.

3. Zoeken op oolders-omaco.nl
Een huis zoeken kan op allerlei manieren. Wanneer u een funda-account aanmaakt en deze instelt, ontvangt u elke dag het nieuwste woningaanbod in uw mailbox. Vervolgens is het zaak ons te informeren over uw zoekprofiel. Als aankoopmakelaar kunnen wij u professioneel adviseren. Door ons uitgebreide netwerk krijgen wij tevens vaak als eerste inzicht in woningen die op de markt komen. 

4. Bezichtiging 
Heeft u een huis gezien dat u aanspreekt, dan regelt u een bezichtiging. Als u meerdere huizen hebt geselecteerd om te gaan bezichtigen, probeer deze dan op één dag te gaan bekijken. Dat scheelt niet alleen tijd maar je kunt ook beter vergelijken. Vraag bovendien voor een bezichtigingsverslag. Als u deze invult, weet u achteraf nog wat u heeft gezien. Vooral bij meerdere bezichtigingen is dit aan te raden. 

5. Aankoopmakelaar 
Wanneer u uw droomhuis heeft gevonden, dan laat u zich snel afleiden door uw emotie doordat u het huis graag wilt hebben. Juist dan is de aankoopmakelaar erg belangrijk. De aankoopmakelaar helpt u bij het bepalen van de waarde van het huis en de onderhandelingen in het aankoopproces van uw nieuwe woning.

Wilt u meer tips ontvangen? Neem gerust contact met ons op!